Uporaba piškotkov

INFORMACIJE O UPORABI PIŠKOTKOV

V nadaljevanju podajamo informacije o piškotkih, ki so nameščeni na spletnem mestu https://www.maius.si (v nadaljevanju: »spletna stran«).

1. KAJ SO PIŠKOTKI?

Piškotek je majhna podatkovna datoteka, ki je s spletnega mesta v obliki edinstvene anonimne kode poslana vašemu spletnemu brskalniku. Vaš spletni brskalnik omenjeno datoteko shrani na trdem disku vašega računalnika, pametnega telefona ali tablice.

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev in zagotavljajo hitrejšo ter enostavnejšo interakcijo med spletnim uporabnikom in spletnim mestom. S pomočjo piškotkov si spletno mesto zapomni preference in izkušnje posameznega uporabnika, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno.

Piškotki so lahko shranjeni v napravi trajno oziroma za daljše časovno obdobje (stalni piškotki) ali se izbrišejo ob zaprtju brskalnika oziroma po poteku določenega časa (sejni piškotki).

Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom spletnega brskalnika uporabnika, zaradi česar lahko uporabnik shranjevanje piškotkov omeji oziroma onemogoči.

Ob omejitvi oziroma onemogočenju shranjevanja piškotkov obstaja možnost, da številne funkcije spletnih strani ne bodo delovale pravilno.

3. VRSTE PIŠKOTKOV NA SPLETNI STRANI

  • FUNKCIONALNI PIŠKOTKI

Funkcionalni piškotki pomagajo pri navigaciji na spletnem mestu ter podpirajo varnost in funkcionalnost spletnega mesta. Funkcionalni piškotki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletnega mesta.

  • ANALITIČNI PIŠKOTKI

Analitični piškotki se uporabljajo za izvajanje statičnih analiz o načinu uporabe in navigaciji po spletnem mestu. Analitični piškotki nam pomagajo razumeti katere informacije so najkoristnejše za uporabnike ter nam omogočajo izboljšanje spletnega mesta. Ti piškotki niso nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, vendar izboljšujejo kakovost navigacije po spletnem mestu in splošno uporabniško izkušnjo.

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati, niti navedeni piškotki ne morejo poškodovati vaše strojne opreme.

4. PRAVNA PODLAGA ZA UPORABO PIŠKOTKOV

Ob dostopanju do spletne strani se na strani prikaže kratko obvestilo o piškotkih. Z zaprtjem obvestila, nadaljnjo navigacijo po spletni strani, obiskom drugih strani ali izbiro elementa (npr. slike ali povezave) na isti strani, izrecno soglašate z uporabo piškotkov.

Skladno z zakonom soglasje uporabnika ni potrebno za uporabo funkcionalnih in anonimnih analitičnih piškotkov.

Lastnik spletne strani predhodno navedene piškotke uporablja na podlagi zakonitega interesa lastnika spletne strani za izboljšanje navigacije in uporabnosti spletne strani.

5. UPRAVLJAVEC PODATKOV

Upravljavec podatkov je družba Maius d.o.o., Ljubljanska cesta 13/d, 1236 Trzin.

Za kakršna koli vprašanja glede varstva zasebnosti se lahko obrnete na e-poštni naslov: info@maius.si.

6. DOSTOP DO PODATKOV, NJIHOV PRENOS IN RAZKRITJE

Podatki, pridobljeni s piškotki, bodo morda dostopni:

  1. zaposlenim in neodvisnim izvajalcem upravljavca in družb iz njegove skupine, ki delujejo kot obdelovalci podatkov in oseb, pooblaščenih za izvajanje obdelave;
  2. dobaviteljem tehničnih in organizacijskih storitev, ki delujejo kot obdelovalci podatkov.

Upravljavec podatkov lahko podatke, pridobljene s piškotki, prenaša v tujino, tudi v države zunaj Evropske unije (EU), pri čemer zagotavlja ustrezno zaščito pridobljenih podatkov (Standardne pogodbene klavzule). Za pridobitev informacij o točni lokaciji pridobljenih podatkov se lahko uporabnik obrne na upravljavca podatkov preko e-poštnega naslova: info@maius.si.

Upravljavec podatkov se zavezuje, da pridobljeni podatki na noben način ne bodo javno objavljeni.

7. PRAVICE UPORABNIKOV

Uporabnik ima pravico kadarkoli zahtevati in dobiti dostop do svojih osebnih podatkov ter pravico zahtevati popravek, posodobitev, preklic, anonimizacijo, prenos ali omejitev obdelave svojih osebnih podatkov. Uporabnik lahko kadarkoli nasprotuje obdelavi svojih osebnih podatkov in prekliče predhodno podano soglasje za obdelavo.

Uporabnik lahko poleg drugih sredstev za uveljavljanje svojih pravic uveljavlja svoje pravice tudi na način, da pošlje elektronsko pošto upravljavcu podatkov preko e-poštnega naslova: info@maius.si.

Uporabnik lahko svojo zahtevo vselej naslovi na regulatorni organ v svoji matični državi (regulatorni organ za varstvo osebnih podatkov).      

Če onemogočite, se bodo oglasi na medmrežju še vedno prikazovali, vendar le-ti ne bodo za vas zanimivi.